Bazénový ohřev s dotací

Využijte dotaci "Nová zelená úsporám" a ohřev vám zaplatí stát.

Ohřev bazénové vody pomocí solárních kolektorů je nejekonomičtější variantou. Zaplatíte pouze za el. energii na provoz oběhového čerpadla, což vychází za den provozu s dnešními úspornými čerpadly asi na 1,- Kč  za den provozu čerpadla.

Přímou dotaci na bazénový ohřev stát neposkytuje.  Dotaci můžete získat na ohřev teplé užitkové vody 45 000,-Kč , nebo 60 000,-Kč na přitápění domu.

Jak tedy využít tyto dotace na ohřev bazénové vody? 

Řešení se nabízí poměrně jednoduché.  U nejmenšího přitápěcího systému se třemi nebo čtyřmi kolektory a dotací 60 000,- na takový to systém je tepelný zisk na přitopení domu v meziobdobí jaro a podzim malý, pokryje max. 30 % potřeby tepla.


Pokud se ale kolektory jednoduše propojí s bazénovým okruhem , tak na jaře a začátkem léta, kdy je již energie ze slunce nadbytek, se tato nadbytečná energie využije na ohřev vody v bazénu. A jak určitě víte na jaře nebo na podzim mít v bazénu teplejší vodu asi o 5 stupňů, by se určitě hodilo, co myslíte?

Výhody tohoto řešení ohřevu bazénu:

  • Dotace od státu 60 000 nebo 45 000,-Kč

  • Špičkové kolektory s životností min. 30 let a selektivním povlakem Eta+. Už žádné plastové , které se po čase rozlepí.

  • Zvýšení teploty v bazénu asi o 5 stupňů.

  •  Automatické přesměrování tepla z kolektorů do bazénu po nahřátí bojleru. 

  • Zcela automatický provoz ohřevu bazénu i když nejste doma.

  • Kolektory se selektivním povlakem ohřívají i při lehce zamračené obloze.

Využijte dotace, dokud jsou...

 

 

 

Kontaktujte nás

TOPlist